De 6 SEO værktøjer jeg bruger ugenligt

Der findes et hav af tools til linkbuilding, og man kan hurtigt købe sig fattig i abonnementer og løsninger.

Jeg har været omkring de fleste værktøjer, og er i dag landet på et abonnement hos SearchMetrics, Ahrefs, Majestic SEO, Screaming Frog og SEO Power suite.

Disse tools har hver især nogle ekstremt brugbare features, og tilsammen synes jeg man opnår den stærkeste cocktail af analyse, validering, monitorering, fejlfinding og screening af nye muligheder.

Jeg vil her kort gennemgå hvordan de forskellige tools hver især udmærker sig.

#1 SearchMetrics

Skulle jeg nøjes med ét værktøj i seo-skuffen, så ville valget klart falde på SearchMetrics.

Denne Berlin-baserede virksomhed er helt fantastisk, og adskiller sig fra alle øvrige værktøjer på et helt afgørende punkt:

De viser (afslører) hvor mange besøgende et website her per måned!

Det har jeg ikke fundet magen til hos nogle af de øvrige værktøjer på markedet, og det er en kæmpe fordel, når man arbejder med linkbuilding. Min røde snor i mit arbejde med at skaffe kvalitetslinks er nemlig, at et stærkt link kommer fra en side, der selv ranker i Google. Dvs. at en god side at få et link fra, er en side som selv gør det godt i Googles algoritmer. Derfor er denne feature super vigtigt, og noget langt de fleste overser i arbejdet med at skaffe links.

De fleste linkbuildere jeg møder går udelukkende efter at skaffe links fra sider med høj domain authority (tjekkes typisk i Ahrefs og Moz værktøjerne – se nedenfor).

Dette fokus kan godt ende med at snyde én, da det intet fortæller om hvorvidt siden har en Google penalty, for nylig er blevet overtaget af en ny ejer med nyt indhold eller på anden vis ikke kan levere den power, som den burde i kraft af de backlinks den har.

Udover at vise en SEO traffic score, kan man også helt tydeligt se nøjagtig hvilke ord en given side ranker på, og hvilke søgninger, der giver denne side mest trafik. En feature man også finder hos fx. Ahrefs, men jeg synes dataene er mere pålidelige og dybdegående hos SearchMetrics, så de får topkarakter i min bog!

#2 Ahrefs

Det værktøj jeg bruger næstmest i mit arbejde med seo og linkbuilding er helt klart Ahrefs.com. Det er et rigtig stærkt værktøj til at aflæse den ovennævnte domain authority, og så er den også det stærkeste af værktøjerne til at tjekke backlinks.

Med dette tool kan du se præcis hvilke sites, der linker til dine konkurrenter, og du kan også monitorere hvilke links der findes til dit eget site.

Det er meget vigtigt i det daglige arbejde, at kunne lave en dybdegående analyse af, hvilke links og omtaler der holder #1-3 i Google oppe, så du kan gå efter at lave indhold af samme karakter – bare bedre.

#3 Majestic

Majestic værktøjet kan ligelede noget særligt.

Ligesom Ahrefs rapporterer de også backlinks, som kan tjekkes per domæne. De har desuden udviklet en ret unik måde at angive trust for et link og et domæne. Deres trust flow metrics er et godt bud på, hvordan man uafhængigt af domain authority kan angive, hvor “godt” et link er.

Jeg bruger også Majestic til netop denne del, men mest når jeg hurtigt skal tjekke en stor stak domæner, for hvis jeg har god tid, vil jeg hellere selv gennemgå, hvilke domæner der linker til en side, for at fastslå om det er et godt sted at få et link fra til min side eller kunde.

#4 Moz

Moz er også et ganske glimrende værktøj, og deres SEO-blog er i øvrigt en af de to primære kilder jeg går til, når jeg skal vide hvad der rører sig i SEO-verdenen og Googles algoritmer.

På den tekniske side kan deres værktøjer ca. det sammen som Ahrefs, og jeg valgte at skifte til Ahrefs, da jeg synes deres rapportering af backlinks er mere grundig og effektiv, og så kan jeg bare bedre lide interfacet hos Ahrefs.

Så alt i alt gør de to mange af de samme ting, og jeg har blot valgt at skifte til Ahrefs.

Jeg er dog nødt til at bruge det i mit daglige arbejde, da der er mange som bruger deres metrics, og de er også lidt billigere om måneden end Ahrefs.

#5 Screaming Frog

Dette vinder nok prisen som værktøjet med det underligste navn, som bare intet siger om selve værktøjet!

Screaming frog er uden tvivl værktøjet, når det kommer til at onsite analyse og tjek af et site. Det et ganske enkelt helt uundværligt, når man skal lave en seo-analyse, og finde steder at optimere et website.

Det crawler et website for dig, og fortæller dig præcis hvor sitet mangler en meta title, har to <H1> overskrifter, mangler en canonical url, har for store fotos osv.

Hvis du selv ønsker at arbejde med SEO, skal du købe det med det samme.

Det vil spare dig for timevis af arbejde, hver gang du skal analysere et site.

#6 SEO Power suite’s Ranktracker

Det sidste værktøj i min kasse er faktisk en samling af værktøjer.

Jeg har gennemtestet alle deres værktøjer, men bruger faktisk kun aktivt deres tracking af søgeord. Det tjekker  placeringerne i Google, og det som gør det bare lige lidt bedre end de fleste andre rank trackers.

Det viser fx. også hvilke rick snippets der findes på en given søgning, og hvor vidt dit website napper disse.

En rigtig fin feature.

Og så tjekker det også mobile og desktop separat, som kan være en fin ting lidt endnu, indtil Google går all-in på mobile for deres rankings.

You may also like...